PROGRAMMA 2017


Het Festival staat dit jaar 2017 in het teken van de Slang.
Aanmelden
Sjamanen 2017
Dag Indeling
Informatie


​​​​​​​Download hier PDF file Programma 2017
Programma_SF11.pdfProgramma Sjamanistisch Festival 2017

De informatie staat op tijd en op alfabet 10:45 uur

Openingsritueel

Dit ritueel wordt begeleid door Caro Daalder
11:00 tot 12:30 uur
1e serie workshops


Caro Daalder www.carodaalder.nl                                                                                              11:00 uur
Workshop: Krachtdieren

Ieder mens heeft een krachtdier, soms meerdere. Ze kunnen een levenlang bij je blijven of je tijdens een bepaalde situatie helpen door bij je te zijn en je kracht, inzicht en healing te geven. Ze komen en gaan wanneer jij ze nodig hebt.
Deze spirits die aan ons verschijnen in de vorm van een dier geven hiermee al aan welke krachten we kunnen versterken, ontwikkelen of met meer charmes mogen gaan gebruiken.
Benieuwd wat je krachtdier is? Of benieuwd welk nieuw krachtdier zich bij je aanmeld? Kom en laten we samen opzoek gaan naar de krachten en de krachtdieren in je leven.


Ilonka Heideveld www.loosterveld.nl                                                                                        11:00 uur
Workshop: Kruip in de huid van reptielen

Je ligt in de zon. Je voelt hoe langzaam maar zeker de zon je verwarmt, je tot leven wekt. Je rekt je een beetje uit, krijgt zin om in beweging te komen. Maar hoe beweeg je je? Kruip je, glijd je? Over de grond, over takken van de bomen? Of ga je het water in om te zwemmen? In de huid van welke reptiel ben je gekropen? Ga maar op onderzoek uit, om teervaren wat deze reptiel jou brengt. Heling, transformatie of een nieuwe kijk op jezelf… laat je verrassen door de reptiel in jezelf.

Kruipen in de huid van een dier. Dat wordt ook wel gedaanteverwisseling of Shapeshiften genoemd. Het is een krachtige manier om je te verbinden met de eigenschappen van het dier. Dat kan helend zijn, geeft inzicht en kan je helpen in je dagelijks leven. In deze workshop verbinden we ons met reptielen. We beginnen met een trancereis. Ik begeleid je op een zachte manier om in de huid van een reptiel te kruipen. Om zo de wijsheid van het reptiel te ervaren en toe te kunnen passen. Aansluitend doen we een dankceremonie om de verbindingkracht en zachtheid bij te zetten.


Ivette Geerman www.universal-light.nl                                                                                      11:00 uur
Workshop: Hoocha Cleansing

Tijdens deze workshop wil ik je graag meenemen op een kennismakingsvlucht door de Andes gebergte in Peru met o.a. de slang die als poortwachter van de onderwereld, ons deze hele reis zal gaan begeleiden tijdens een Hoocha cleansing die iedere deelnemer zal ontvangen. Wat het verwijderen/loslaten van zware energieën inhoudt.

Hoocha is de benaming in het Peruaans voor een vorm van zware energie. Zwaar als bijvoorbeeld een last die we met ons mee kunnen dragen, maar zeker ook de vele zware en lage trilling in emoties en gedachtes van onszelf en van anderen, die in en rondom ons circuleren in het dagelijkse leven. Niet altijd beseffen en/of weten we wat we in ons energieveld aangereikt krijgen van anderen of dit zelf creëren voor onszelf. Deze zware energieën, de naam zegt het al, kan letterlijk ons leven verzwaren. Het kan ons ziek maken, blokkades geven en ons het gevoel geven dat we vastzitten in onze levensprocessen en voor ons gevoel rondjes blijven lopen. De slang is volledig thuis in het vinden van de weg naar de diepste vaak verborgen plekken in onszelf, onze schaduwkanten, en kan ons begeleiden in het loslaten hiervan.

Laat je meenemen op de vleugels van Inca Sjamanisme en schudt net als de slang zijn oude huid, ook jouw zwaarte af. Dit zodat je weer lichter je pad kan vervolgen en zo meer harmonie kan brengen in jouw onderwereld, waardoor je meer vanuit je creatieve kracht en je scheppende potentieel kan stralen. Ik heet je van harte welkom tijdens deze workshop die volledig in het teken staat van loslaten.

Een warme groet,
Ivette


Leo Melchert Jr. - True Identity www.trueidentity.nu                                                           11:00 uur
Workshop: Dancing Journey

WHAT IS IT?
An electronic Shamanic Music and visual journey for the dancefloor, combining the recordings of 12 Shamans from Peru, which are mixed with electronic Music set to beautiful visuals to accompany the journey.

WHO?
Ancient rituals, forgotten civilizations, magic and spirituality have always been a key inspiration for Dutch DJ/Producer Leo Melcherts Jr.

Under the artist name True Identity, he explores wisdom teachings, microtonality, shamanism, new technology and magic on and off the dancefloor.

After hearing an Icaro (a Peruvian healing song) during a aya-huasca ceremony led by Peruvian-native Shipibo Shamans, Leo felt a calling to mix these powerful vocal healing songs with electronic music.
A few months later, he got the opportunity to spend a month with the same Shipibo tribe in their native land in the Ukayali River region in Peru.
During that month, he participated in aya-huasca ceremonies, interviewed the Shamans and learned about their extraordinary knowledge of healing plants, their Shamanistic lifestyle and the importance of its preservation.

www.soundcloud.com/trueidentity www.facebook.com/trueidenitymusicLucia Klinefelter www.laloba.nu                                                                                             11:00 uur
Workshop: Snakewoman

Om te groeien, werpt de slang haar huid af. Ze maakt zich groter en vormt dan een nieuwe huid op een veilige plek omdat ze op dat moment erg kwetsbaar is. Wil je als mens groeien en vernieuwen, dan is het tijd om het oude los te laten. De leegte te omarmen en ruimte te maken voor groei en ontwikkeling.

Tijdens deze workshop verbinden we ons met de slang in dans en zang. We schudden het oude van ons af. Daarna is er tijd om te voelen en te ervaren wat er in jouw leegte, in jouw ruimte leeft. Cadeautje van het leven: als deze workshop plaatsvindt is het afnemende maan, tijd om los te laten. De maan ondersteunt ons proces van vernieuwing.

Een prachtige workshop voor vrouwen om je te verbinden met wie je in diepste wezen bent binnen de veiligheid van de vrouwencirkel.

Je bent heel welkom.


Lucia Klinefelter verzorgt sinds vijftien jaar trainingen en workshops voor vrouwen vanuit de maanenergie. Tevens begeleidt zij de Healings Quest, een intensief en krachtige reis voor vrouwen.Petra Giesbergen www.siberischsjamanisme.nl                                                                    11:00 uur
Workshop: The Power of Shamanic Ritual Objects

De sjamaan gebruikt een aantal krachtvoorwerpen.De belangrijkste zijn/haar ingewijde trommel en ratel.
Daarnaast kan hij zich bedienen van vele krachtige rituele voorwerpen om te healen, te reizen, te beschermen, op te laden enz.

Tijdens deze ochtend kunnen we kiezen met welk krachtvoorwerp we willen werken om verloren energie terug te halen.


Je kunt kiezen uit :

Shamanic Chain
Sjamanistische Spiegel
Spiritkiller
Oude sjamanistische stenen om lijn en blokkades door te hakken11:30 uur

Start - Sjamanistische Healingen, Privé SessiesAréke van der Meer www.areke4you.nl
Sjamanistische Healingen, Privé sessies

Ik ben Aréke en werk intuïtief op basis van sjamanisme.
Mijn handen zijn helend, daar ben ik mee geboren.
Wat ik doe is de "" harmonie" van mensen, dieren en huizen herstellen.
Ook werk ik met mijn stem, drum en allerlei andere klankinstrumenten, vanwege de trillingen die daarmee ontstaan en doorgegeven worden.

Op het festival doe ik 1 op 1 sessies van een half uur, dan geef ik een heling waarmee de harmonie hersteld wordt, zodat je je balans weer terug krijgt.

Wees welkom!


Cees Elenbaas www.ochtendnevel.nl
Sjamanistische Healingen, Privé sessies

De sjamanistische healingen die ik geef zijn intuïtieve healingen om de energie van de cliënt weer in balans te brengen. Deze healingen geef ik op lichamelijk, energetisch en zielsnivo.

Door trommelen en zingen maak ik contact met de spirits om hun hulp en bescherming te vragen tijdens de healing. De spirits helpen me afstemmen op en contact maken met de ziel van de cliënt. Door middel van beelden en gevoelens die ik door krijg wordt me duidelijk gemaakt waar bij deze specifieke healing aan gewerkt mag worden. Bij de healing maak ik gebruik van magnetiseren, geleide meditatie of ga ik in trance waarbij ik een reis maak naar de werelden voor of met de cliënt.
De duur van de healing is een half uur maar kan nog enkele dagen doorwerken. Ervaring leert dat deze healingen een grote verandering in ons leven kunnen bewerkstelligen door de aanraking op zielsniveau.Mirjam Plaisier www.yahete.nl
Sjamanistische klankhealing


Een sjamanistische klankhealing is een heerlijke sessie om te ondergaan. Je hoeft niets anders te doen dan te liggen en te ervaren. Ik werk met verschillende muziekinstrumenten, met handoplegging en zo nodig met mijn stem, op en om het lichaam heen waardoor er heling komt op die plaatsen waar dit nodig is. De verschillende muziekinstrumenten, met verschillende tonen, hebben ieder op hun eigen manier een helende werking. Klanken zorgen voor energiestromen in ons lichaam, waardoor blokkades opgeheven kunnen worden. De geest kan tot rust komen, spieren kunnen ontspannen en er kan verlichting van pijn ervaren worden. De trillingen van klank hebben een bijzonder effect op het lichaam en werken nog dagen door na een sessie.13:00 tot 14:45 uur

2e serie workshops van deze dag
Coen Tuerlings   www.shaman-therapy.com                                                                            13:00 uur
Workshop:  Shaman Voice

Met de workshop Shaman Voice ontwikkel je een bewust contact met je eigen stem, je lichaam, je emoties en je ziels-kwaliteiten. Je leert werken met Shaman Voice techniek. Het is een eenvoudige en krachtige techniek voor verandering in bewustzijn, healing en trance werk.

De aangeboden oefeningen en technieken zijn een selectie uit oude sjamanistische rituelen, sound healing technieken, lichaamsbewustzijn en emotional release werk. Voor iedereen toegankelijk, er is geen ervaring nodig.Creëer een hartsverbinding waarin je je eigen stem vrij kan laten klinken. Voel de kracht van je stem en de helende kwaliteit. Ontdek intuïtief welke energie je ruimte mag geven voor energetische healing. Voel je verbonden met je eigen zielenlied. Ervaar de koestering van je eigen klanken en de ondersteuning dat je nooit alleen bent. Ontdek jouw waarheid en maak je vrij van belemmeringen om werkelijk op pad te gaan zoals het voor jou bedoelt is…

Coen Tuerlings is een ervaren Shamanic healer met een diep geworteld contact met de subtiele lagen. Alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanuit dit innerlijk contact neemt Coen je mee naar die lagen waar je verbinding voelt met je authenticiteit en de ‘schuilhoeken’ van je psyche. Hij ondersteund je vanuit een breed healingsveld om vol te leven vanuit je eigen kern. Coen is werkzaam als professional soundworker en shamanic practitioner in de gezondheidszorg, de coaching sector, de educatieve sector en wellness. Stevig geaard laat hij zich met de energie van klanken meevoeren die hem in contact brengen met het wezenlijke. Coen wordt door deelnemers ervaren als geïnspireerd, gedreven, zorgzaam, humorvol en warm.


Ilonka Heideveld www.loosterveld.nl                                                                                      13:00 uur
Workshop:
Zijn, in verbondenheid met reptielen.

Zijn. In alle rust, stilte, in het moment. Jezelf zijn, in verbondenheid met Moeder Aarde, met reptielen. Voel maar, hoe je, net als een reptiel, ligt te genieten in de zon. Voel maar, hoe er door de verbondenheid rust komt. Ruimte, om te zijn. In je volle schoonheid, je kracht, je zachtheid. Goed zoals je bent.

Zijn, nikshoeven, laten bezinken wat er in de andere workshops in werking is gezet. In deze workshop creëer ik een veilige bedding van waaruit we een trancereis maken. In verbondenheid met Moeder Aarde ontmoet je jouw reptiel. Om samen te zijn, te genieten van de zon en de rust. Of om samen op avontuur te gaan. Het is helemaal aan jou. Zijn, helemaal jezelf, goed zoals je bent. Aansluitend doen we een dankceremonie om jouw zijn te verbinden met je kracht en zachtheid.

Ilonka Heideveld
het Loosterveld, van oude paden naar nieuwe wegen, Nederlands sjamanisme.
Zijn, leven in verbondenheid met Al Wat Leeft.
www.loosterveld.nl
Zoals altijd op dit festival geef ik de workshops samen met Petra de Lange.


Jos Kester www.joskester.com                                                                                                13:00 uur
Workshop: Ontmoeting met je Voorouders

Wie Zij Waren Hoe Jij Bent

Contact tussen de voorouders en de levenden is van belang voor je eigen wortels. Contact maken met je voorouders, ze gedenken en eren, brengt vaak helderheid over dingen in je leven die moeilijk en lastig voor je zijn. Wij hebben die moeilijkheden namelijk niet alleen van onszelf, maar kunnen voortkomen uit de voorouderlijke lijn. Mensen die zich voelen aangetrokken tot sjamanisme of andere vormen van spiritualiteit zijn vaak dragers van familiekarma. Dit karma is de som van alle verborgen en geheim gehouden taboes en verdriet in de familie. Dit kan teruggaan tot de zevende generatie. Contact maken met je voorouders kan je in contact brengen met die verborgen emoties en familiegeheimen. Alles wat wordt dichtgehouden leeft niet. Dit geheim, deze emotie, pijn of angst wordt van generatie op generatie doorgegeven, waardoor het zich ook vaak herhaalt. Iedereen in de familie heeft er last van, maar één lid van de familie draagt dit met zich mee en gaat op zoek naar de heling voor zichzelf, en daarmee ook voor de familie. De geheimen en emoties zichtbaar maken kan de familie bevrijden van een onbewuste last. Er is wel moed voor nodig omdat familieleden dit op een onbewust niveau niet wensen, want daarmee wordt de oude pijn voelbaar en (soms) een traditie doorbroken. Degene die hiermee is belast is daarom vaak het buitenbeentje, het zwarte schaap en staat soms buiten de familiekring. Als jij dit bent ben jij diegene die zichzelf en daarmee wellicht je familie van die last kan bevrijden om tevens je wortels terug te vinden. Via deze workshop willen we je hiermee in contact brengen.


Nazya Ashea en Inuksuk Willem Deetman http://nazya.ashea.academiasamanica.nl        13:00 uur
Workshop: De Slang van Wedergeboorte

Slang staat vaak voor transformatie, hernieuwing en wedergeboorte. In deze workshop ga je terugstappen over het pad van je vorige levens. Wat je hierbij tegenkomt neem je mee naar de bron, de oorsprong van je bestaan. Daar kun je je oude huid afleggen en als herboren terugkeren…


Peter den Haring www.peterdenharing.nl                                                                                13:00 uur
Workshop: Trancereizen

Ik werk dan met (licht-)hypnotische technieken, die voor de meeste mensen toegang geven tot verborgen of onderdrukte gebieden in het onderbewustzijn. Die informatie kan uit vorige levens stammen maar net zo goed een archetypische voorstelling uit het zg. collectieve onderbewustzijn zijn. Ook een geleide fantasie of bijna-droom kan je nuttige en leuke inzichten verschaffen. Ik demonstreer in deze workshop een dergelijke trancereis. Wie daarvoor niet zo gevoelig is, help ik later op weg met helderziende waarnemingen uit de aura. Mijn aanpak is serieus maar ook vrolijk en relativerend. Je kunt zo op zoek gaan naar talenten en vaardigheden, naar liefdes en vreugde uit vorige levens. Ik laat je ondertussen ook kennismaken met een oefening voor beter gronden en het schoonmaken van je aura van niet-eigen energieën. Deze staan ook op mijn CD (na de workshop verkrijgbaar). Ook is er een CD beschikbaar die je privé Trancereis begeleiden kan


Petra Giesbergen www.siberischsjamanisme.nl                                                                      13:00 uur
Workshop: Voices of Wisdom
De roep van het sjamanisme.

Wanneer wij de roep van het sjamanisme in ons neer laten dalen, gaat er een wereld van kennis open.

De stemmen van overleden sjamanen, totems en andere oude wijzen delen hun wijsheid met ons.

Daarnaast gaat er in ons iets open wat precies weet hoe bijv. een healing moet worden uitgevoerd of hoe je deelneemt in een ritueel.

Wanneer wij ons hiermee verbinden krijgt ons leven meer diepgang.15:15 tot 17:00 uur

3e  serie workshops van deze dag


Anne van der Horst en Jacinta van Burgsteden www.inresonantie.nl                               15:15 uur
Workshop: Universeel Klankhealing Concert

Reizen op de golven van frequenties naar de klank van de stilte.
Een uitnodiging voor een innerlijke reis.

Terwijl je comfortabel ligt op een matrasje wordt je uitgenodigd om je aandacht naar binnen te keren en kan je ervaren hoe de klanken (frequenties) op jou inspelen en je weer opnieuw afstemmen op jouw unieke natuurlijke trilling. Terwijl wij ons onder de deelnemers begeven bespelen we diverse etnische instrumenten uit verschillende delen van de wereld. Zoals de didgeridoo uit Australië, klankschalen uit Tibet, een Chinese gong, sjamanen trommels, rainsticks, waterphone uit Hawaï, Halo en diverse andere instrumenten. Ieder instrument heeft zijn eigen specifieke resonantie en werking. Boventonen en stemvibraties worden ook geïntegreerd in de oceaan van geluidsgolven. Zo wordt een energieveld opgebouwd, van intentie en frequenties. Begrippen als tijd en plaats worden weggevaagd.

Wij noemen dit “het veld van gelegenheid” waar alles mag en niets moet!
Zo haalt een ieder eruit wat op dat moment nodig is.
Het klankgebeuren wat ontstaat, is volledig afgestemd op de aanwezige deelnemers, de locatie en het grote geheel. Ieder klankconcert staat geheel in het NU en is daardoor iedere keer weer verrassend en nieuw. Maak je eigen unieke klankenreis en ervaar de ruimte en stilte in jezelf, open en verwarm je hart.

Sinds de jaren 90 verzorgen wij Klankhealing concerten. Door onze jaren lange ervaring en ontwikkeling in het werken met de helende kracht van de klanken, hebben wij de concerten die wij geven steeds verder kunnen ontwikkelen en verfijnen. Wij werken vanuit een liefdevolle intentie met aandacht en zorgzaamheid. Waarbij wij ons verbonden voelen met de bron en alles wat leeft.

We verwelkomen je graag op een van onze concerten.


Inuksuk Willem Deetman en Nazya Ashea https://www.praktijkwerkplaats.nl                   15:15 uur
Workshop: Spelen met de draak in jezelf

In veel culturen wordt gewerkt met elementendraken, Vuurdraak, Waterdraak, Luchtdraak en Aardedraak.
Als totem kunnen ze je verbinden met het element dat je in jezelf wilt versterken.

We beginnen met een droomreis in de andere werkelijkheid, waarin je kunt ervaren welk element dat is.
Daarna breng je jouw eigen draak naar de alledaagse werkelijkheid…


Jos Kester www.joskester.com                                                                                                 15:15 uur
Workshop: Medicijn- of levenswiel

Het medicijnwiel symboliseert de kringloop van het leven en de schepping. Iedere windrichting vertegenwoordigt een periode in het leven met de daarbij behorende lessen die we moeten doorlopen. Black Bear heeft deze lessen als volgt omschreven:

- If you are waiting and waiting for the right time to begin you are stuck in the East.
- If you want it all now you are stuck in the South.
- If you want it in a certain way you are stuck in de West.
- If you think you didn’t do it good enough you are stuck in the North.


Het woord medicijn heeft voor een sjamaan een diepere betekenis dan louter een geneesmiddel. Voor een sjamaan betekent ‘medicijn’ levensenergie waar men onbeperkt gebruik van kan maken, maar tevens kennis van alles dat zich manifesteert in onze wereld. Een medicijnwiel is een cirkel van kennis die het geheel en de volledigheid van het leven omvat. In de meest oorspronkelijke vorm is het medicijnwiel een cirkel met daarin een kruis. De punten van het kruis zijn de toegangspoorten tot de paden die naar het centrum leiden, dat het punt is van volledig evenwicht en volledige heelheid. Het omcirkelde kruis stelt de levensenergie in staat in drie richtingen te stromen, vanuit het centrum naar buiten, de ruimte omcirkelend en naar binnen. In het centrum zijn wil zeggen in harmonie en in evenwicht met alles. Overal op de wereld komt dit symbool voor. In prehistorische grotschilderingen, bij de Kelten, in de mandala’s uit Tibet en in het medicijnwiel van de indianen.

We willen je gedurende de workshop in de gelegenheid stellen het levenswiel te lopen van het oosten naar het noorden. Tussen deze twee kardinale punten ligt jouw levenspad, dat begint in het oosten bij je geboorte en eindigt in het noorden waar je overgaat. Het is mogelijk dit levenspad meditatief te lopen om na te gaan hoe die weg was door dit aardse tot aan het punt waar je nu bent aanbeland. Maar je loopt ook verder naar het noorden om te voelen/zien hoe dit pad verder gaat. Het levenswiel besaat uit vijf stenen, waarvan vier op de windrichtingen en een in het midden. Dit is het creatieve principe of schepper/stersteen. Als je in het noorden bent aangekomen stap je naar de steen in het midden en vraag je wat je levensdoel is in dit leven.

Ontmoeting met je Voorouders en het Medicijnwiel zijn thema’s waarmee in de jaartraining ‘New Shamans’ wordt gewerkt. In deze jaartraining staan sjamanistische technieken en de weg die een sjamaan moet gaan, om zichzelf onder verschillende omstandigheden te leren kennen, centraal. Dit najaar (21 oktober) starten we voor de elfde keer met deze jaartraining. Zie www.joskester.com


Peter den Haring www.peterdenharing.nl                                                                             15:15 uur
Workshop: Trancereizen

Ik werk dan met (licht-)hypnotische technieken, die voor de meeste mensen toegang geven tot verborgen of onderdrukte gebieden in het onderbewustzijn. Die informatie kan uit vorige levens stammen maar net zo goed een archetypische voorstelling uit het zg. collectieve onderbewustzijn zijn. Ook een geleide fantasie of bijna-droom kan je nuttige en leuke inzichten verschaffen. Ik demonstreer in deze workshop een dergelijke trancereis. Wie daarvoor niet zo gevoelig is, help ik later op weg met helderziende waarnemingen uit de aura. Mijn aanpak is serieus maar ook vrolijk en relativerend. Je kunt zo op zoek gaan naar talenten en vaardigheden, naar liefdes en vreugde uit vorige levens. Ik laat je ondertussen ook kennismaken met een oefening voor beter gronden en het schoonmaken van je aura van niet-eigen energieën. Deze staan ook op mijn CD (na de workshop verkrijgbaar). Ook is er een CD beschikbaar die je privé Trancereis begeleiden kan.Petra Giesbergen www.siberischsjamanisme.nl                                                                    15:15 uur
Workshop: Shamanic Maskdance

Een ritueel met en tussen de wereld van Spirit en deze (midden) wereld……

Een masker en zijn Spirit kunnen je onder andere beschermen, je de weg wijzen, kracht geven, dieper helpen te gaan, shapeshiften en brengen waar je moet zijn. Je de belangrijkste boodschappen helpen omzetten naar bruikbare adviezen. Het helpt je bij jouw dans tussen de Spiritwereld en deze wereld.

De sjamaan gebruikt een aantal krachtvoorwerpen. De meest gebruikte zijn ingewijde trommel(s) en ratel(s). Daarnaast kan hij gebruik maken van vele krachtige voorwerpen om te healen, te reizen, te beschermen, op te laden enz, zoals maskers.
Een masker is meestal gemaakt van hout, ijzer, bot of een ander natuurlijk materiaal. De kracht van een ingewijd masker is zeer groot en moeten we zeker niet onderschatten.

Heilige voorwerpen krijgen hun kracht doordat :
• voorwerpen die generaties lang zijn gebruikt door sjamanen
• een natuurlijk voorwerp wat van zichzelf energie of kracht heeft
• een object wat in vele rituelen is gebruikt
• een object wat is ingewijd of opgeladen


Diverse maskers aanwezig om te lenen in deze workshops.


Rob Top www.instituutvoorritesdepassage.nl                                                                       15:15 uur
Workshop: Adelaar en Condor

In het sjamanisme geeft adelaar je de mogelijkheid tot grote hoogte te stijgen. De adelaar krijgt zijn kracht van de zon. Volgens het Keltisch dierenorakel geeft adelaar je ook de mogelijkheid “to plunge in the lake of the heart”. Daarvoor moet je je verbinden met de moed en het doorzettingsvermogen van adelaar. Adelaar kan boodschappen naar spirit brengen en kan je helpen alles in je leven te overzien. Vanuit grote hoogte heeft adelaar een helder overzicht.

  1. condor wordt wel de adelaar van zuid Amerika genoemd. Het is de grootste roofvogel ter wereld. De condor is een aaseter, maakt alles schoon, tot alleen het kale bot, de pure essentie overblijft. Je bent zichtbaar zonder masker, zonder poeha, zonder opsmuk. Condor is de expert van de thermiek. Hij weet precies hoe hij de thermiek kan gebruiken. Met condor kan je je laten meevoeren door het leven. Je hoeft niets te doen, alleen meegaan met spirit.

Er is een voorspelling dat wanneer de adelaar en de condor samen komen de mensheid naar een nieuw bewustzijnsniveau gaat.

In deze workshop verbinden we ons met adelaar en condor, deze bijna mythologische vogels.

En is het waar? Gaan we naar een nieuw bewustzijnsniveau? Wordt de spirituele werkelijkheid leidend in plaats van de ratio?

Laten we, net als adelaar en condor zweven op de thermiek, zodat antwoorden ons kunnen vinden.


Suzanne Stolk www.suzannestolk.weebly.com                                                                      15:15 uur
Workshop: Een reis door de drie werelden.

Een sjamaan reist door de drie werelden die in verschillende tradities bekend zijn. De boven-, midden-, en onderwereld. Deze verschillende lagen van energie zijn het gebied voor een sjamanistische trancereis.

We gaan in deze workshop naar de drie werelden binnen in onszelf, om zo jezelf te helen en een completer mens te zijn. Om verloren zielsdelen op te halen en weer te integreren met je Hogere Zelf.

De Onderwereld ligt onder de aarde en staat verbonden met kracht en transformatie. Hier vind je je demonen, maar ook het aller diepste begin je leven. Het zaadje wat gepland is om je spiritwezen aardse vormen te geven.

De Middenwereld ligt in onze aardse wereld met alle spirituele dimensies die er zijn. Natuurspirits en sluiers naar toekomst en het verleden. Hier vind je je dna-lijn en het pad wat voor jou uitgelegd is. In deze wereld vind je handvatten die je helpen in je dagelijks leven.

De Bovenwereld ligt boven en om onze aarde heen. Hier neem je afstand van het dagelijks leven en zie je het grotere geheel. Je vind hier alle zielsdelen van jezelf en je voorouders
17:00tot 19:00 uur

Diner en Programma tijdens Diner

Voor de mensen die niet aan het dineren zijn, is er het volgende beschikbaar
- Stilte ruimte in zaal 5
- Verkoopkramen in zaal 4
19:00 uur

4e serie workshops van deze dagAnne van der Horst en Jacinta van Burgsteden www.inresonantie.nl                                     19:00 uur
Workshop: Universeel Klankhealing Concert

Reizen op de golven van frequenties naar de klank van de stilte.
Een uitnodiging voor een innerlijke reis.

Terwijl je comfortabel ligt op een matrasje wordt je uitgenodigd om je aandacht naar binnen te keren en kan je ervaren hoe de klanken (frequenties) op jou inspelen en je weer opnieuw afstemmen op jouw unieke natuurlijke trilling. Terwijl wij ons onder de deelnemers begeven bespelen we diverse etnische instrumenten uit verschillende delen van de wereld. Zoals de didgeridoo uit Australië, klankschalen uit Tibet, een Chinese gong, sjamanen trommels, rainsticks, waterphone uit Hawaï, Halo en diverse andere instrumenten. Ieder instrument heeft zijn eigen specifieke resonantie en werking. Boventonen en stemvibraties worden ook geïntegreerd in de oceaan van geluidsgolven. Zo wordt een energieveld opgebouwd, van intentie en frequenties. Begrippen als tijd en plaats worden weggevaagd.
Wij noemen dit “het veld van gelegenheid” waar alles mag en niets moet!
Zo haalt een ieder eruit wat op dat moment nodig is.
Het klankgebeuren wat ontstaat, is volledig afgestemd op de aanwezige deelnemers, de locatie en het grote geheel. Ieder klankconcert staat geheel in het NU en is daardoor iedere keer weer verrassend en nieuw. Maak je eigen unieke klankenreis en ervaar de ruimte en stilte in jezelf, open en verwarm je hart.

Sinds de jaren 90 verzorgen wij Klankhealing concerten. Door onze jaren lange ervaring en ontwikkeling in het werken met de helende kracht van de klanken, hebben wij de concerten die wij geven steeds verder kunnen ontwikkelen en verfijnen. Wij werken vanuit een liefdevolle intentie met aandacht en zorgzaamheid. Waarbij wij ons verbonden voelen met de bron en alles wat leeft.

We verwelkomen je graag op een van onze concerten.Lucia Klinefelter www.laloba.nu                                                                                                        19:00 uur
Workshop: Vind je eigen medicijnkracht

Gebeten worden door een slang, wie is er niet bang voor. Slangengif kan dodelijk zijn als je niet op tijd behandeld wordt. Toch ontdekken doctoren steeds meer de geneeskrachtige werking van slangengif en wordt het ingezet bij ziektes zoals kanker en alzheimer.

Medicijn wordt in onze cultuur vaak gezien als iets dat je krijgt, neemt als je ziek bent om weer beter te worden. Bij de indianen wordt Medicijn gezien als een kracht die jouw helpt om gezond te blijven. Die je ter harte neemt om te groeien zodat je niet ziek wordt. Medicijn is dan niet in de vorm van een pil, maar is een kwaliteit, een dier, een iets uit de natuur. Door de essentie ervan te doorgronden en tot je te nemen als kwaliteit zet je dit medicijn in voor jezelf.

In deze workshop ga je je eigen medicijn vinden. Zodat je dit in kunt zetten voor heling voor jezelf, en daardoor ook heling brengen aan anderen om ons heen en voor moeder Aarde. Door middel van klank en visualisatie gaan we op zoek naar ons eigen medicijn, om het daarna te bekrachtigen in een ritueel. Een workshop voor vrouwen en mannen om de heler in jezelf wakker te maken en te eren. Een workshop voor het goede in Al.

Weet je welkom om je Medicijn te vinden.


Rob Top www.instituutvoorritesdepassage.nl                                                                       19:00 uur
Workshop: Vision Quest

De vision quest is een oeroud ritueel dat bij vele oude volken een belangrijke plaats inneemt. Een vision quest betekent letterlijk: een zoektocht naar een visioen. Een zoektocht naar een antwoord op de meest belangrijke vraag in je leven op dit moment. Vier dagen en vier nachten zit je op een plek in de natuur. Je bent alleen, in afzondering en de natuur, als spiegel van de ziel, geeft antwoorden op je vragen. Die antwoorden komen op een verassende, zuivere en magische manier.

In deze bijeenkomst krijg je informatie over het indrukwekkende ritueel van de vision quest . Je hoort hoe een vision quest in de praktijk werkt, wat je ervan mag verwachten. Voorbeelden van mijn eigen vision quests en die van anderen. Je krijgt ook informatie over de komende vision quests in zuid Frankrijk en zuid Spanje.

Rob Top is auteur van het boek “Westers sjamanisme en de vision quest” . Hij begeleidt sinds 2002 mensen bij deze ultieme zoektocht..


Suzanne Stolk www.suzannestolk.weebly.com                                                                                       19:00 uur
Workshop: Eenheidshealing

Een krachtig ritueel van vergeving en transformatie waarbij je verantwoording neemt voor je eigen wereld die je gecreëerd hebt. Binnen de eenheid die we op zielsnivo vormen ervaren we dingen die niet prettig zijn, die we niet leuk vinden die blokkades vormen om ons Ware Zelf te kunnen zijn. Zien, horen, proeven en voelen we het leed wat er is binnen in jezelf, je medemens of wereldwijd. We gaan voorbij de grenzen van verwijt, angst en pijn. Het is aan jou om jezelf en daarmee de wereld te helen.

Geïnspireerd door het hawaiiaanseho’oponopono en verschillende soorten Despacho ceremonies geeft Suuz vorm aan dit ritueel door verbinding te maken met Spirit om datgene wat gemanifesteerd wilt worden te laten stromen.

“Eenheid van Goddelijke schepper, vader, moeder, zoon en dochter. Als ik, mijn familie en voorvaderen U, uw familie of voorvaderen heb beledigd door woorden, daden en handelen vanaf het begin van de schepping tot het heden dan vraag ik U om vergiffenis. Laat dit alle negatieve herinneringen, blokkades, energieën, vibraties schoonmaken, zuiveren en loslaten en ze transformeren in puur licht. En het is gebeurd. Origineel gebed van Morrnah ,de kahuna (healer, hawaii)”21:15

Afsluitritueel

Afsluitritueel van deze geweldige dag.
Dit ritueel wordt begeleid door:


Rob Top
​​​​​​​

Verkoopkraam:

Caro Daalder

www.centrumdequest.nl


Miranda van der Beek

www.wandelkunst.nl


Petra Giesbergen

www.siberischsjamanisme.nl


 

[home]


 
 

 

  Site Map