Festival Programma 2021

Sjamanistisch Festival 2021
Festival Praktische informatie
Festival Sjamanen
Festival Programma 2021

Programma Sjamanistisch Festival 2021

Programma Sjamanistisch Festival 2021
Het programma wordt aangevuld zodra er meer informatie bekend is.
De namen staan op alfabetische volgorde.

 

Anne & Jacinta  www.inresonantie.nl
Workshop: Klankhealing Concerten

Een uitnodiging voor een ontspannen “klankenbad”, drijf mee op de golven van resonanties naar de klank van de stilte……

Je bent van harte welkom om je mee te laten nemen op een innerlijk reis,met klanken en frequenties van vele instrumenten;ervaar de helende frequentie van licht en liefde. Deze hogere frequenties kunnen je helpen om in harmonie en balans te zijn en je pad in vreugde te bewandelen.

Terwijl je comfortabel ligt of zit op een matrasje wordt je uitgenodigd om je aandacht naar binnen te keren. Langzaam zal de ruimte zich vullen met klanken en kan je ervaren hoe de frequenties op jou inspelen en gaan mee resoneren met jouw unieke natuurlijke trilling. Tijdens het concert begeven wij ons tussen de deelnemers en bespelen hierbij diverse inheemse instrumenten uit verschillende delen van de wereld. Zoals de didgeridoo uit Australië, klankschalen uit Tibet, een Chinese gong, sjamanen trommels, rainsticks, waterphone uit Hawaï, Halo en diverse andere instrumenten. Boventonen en stemvibraties worden ook geïntegreerd in de klankbeleving. Zo wordt een energieveld opgebouwd, van intentie en frequenties. Begrippen als tijd en plaats worden weggevaagd. Wij noemen dit “het veld van gelegenheid” waar alles mag en niets moet. Een ieder kan eruit halen wat op dat moment van belang is, datgene wat met hem of haar mee resoneert. Het klankgebeuren wat ontstaat, is volledig afgestemd op de aanwezige deelnemers, de locatie en het grote geheel. Ieder klankconcert staat geheel in het NU en is daardoor iedere keer weer verrassend en nieuw. Maak je eigen unieke klankenreis en ervaar de ruimte en stilte in jezelf, open en verwarm je hart.

“inresonantie”
Anne & Jacinta van “Inresonantie” geven al vele jaren Klankhealing Concerten.
Door onze jaren lange ervaring en ontwikkeling in het werken met de helende kracht van de klanken, hebben wij de concerten die wij geven steeds verder kunnen ontwikkelen en verfijnen. Wij werken vanuit een liefdevolle intentie met aandacht en zorgzaamheid. Waarbij wij ons verbonden voelen met de bron en alles wat leeft.

We verwelkomen je graag op een van onze concerten.
www.inresonantie.nl

 

Aréke van der Meer & Bas van Leenen    www.areke4you.nl                                                   
Workshop: klankhealingen voor groepen.

Samen met Bas geef ik klankhealingen voor groepen, om eens heerlijk uit je hoofd te komen, te ontspannen en daarna lekkerder te kunnen slapen, wat allemaal helend werkt. Want RUST, en TIJD voor nietsdoen DAT hebben we nodig. Op dit festival kan je daar ook van komen genieten AANRADER!!!

WEES WELKOM!
Aréke & Bas

 

Banu  www.shamana.nl
Workshop
Shamanic Yoga Journey

Shamanic Yoga slaat de brug tussen Yoga, Healing en Sjamanisme.
Herken je dat ook soms? Dat je je niet helemaal verbonden voelt met jezelf en de wereld om je heen? Dat je niet VOLLEDIG jezelf kunt Zijn?

Tijdens de 8-weekse workshop Shamanic Yoga Journey maken we contact met onze lichaam en geest, adem en de beweging, met onszelf en anderen, met al dat IS, om meer verbinding te ervaren van EENHEID.
We werken zowel met het fysieke- als het energetische lichaam.
Door bewustwording, liefdevolle aandacht en rust te brengen in het fysieke lichaam, laten we de energie stromen en kunnen we langzaam reizen naar de subtiele lagen van je bewustZijnsveld, naar de authentieke kern van (je) ZIJN van wie je werkelijk bent.

We brengen als het ware Licht in de vergeten/verborgen stukken van jeZelf, waardoor er ruimte ontstaat voor healing en meer verbinding.
‘Yoga is the journey of the Self, through the Self, to the Self.’
Elke workshop werken we met een andere thema, dat samenhangt aan een bepaalde energiecentrum/chakra binnen het lichaam.

Dit doen we in kleine groepen via:
Yoga asanas/houdingen, ademhalings- en meditatietechnieken, energiewerk, lichaamswerk, dans, klanken en stembevrijding, verschillende healingtechnieken in combinatie met sjamanistische rituelen, zoals o.a. trancereizen, ceremonie- en cirkelwerk en soundhealing.

Wat er wil ontstaan ontstaat, precies dat wat er op dat moment nodig is.
Door op een mindful en heartfull manier te werken met het lichaam, de dans van adem, spirit en beweging, wordt er een staat bereikt van ‘versmelting’ en eenwording. Yoga betekent ook ‘union’ of ver-één-iging, een reis door de verschillende dimensies van jeZelf. Ga je mee?

 

Banu   www.shamana.nl
Workshop: Shamanic Trance Journey: Meet your Spirit Animal

Krachtdieren zijn Spirit-helpers die met ons meereizen door het Leven. Vaak heb je al eerder een verbinding gevoeld met deze dieren en kunnen ze zich laten zien op momenten wanneer je ze nodig hebt. Als je door moeilijke tijden gaat bijvoorbeeld, of veel angsten ervaart, je je even verdwaald voelt of zoekend bent naar verborgen delen van jezelf.

Wil jij je krachtdier ontmoeten en er mee leren contact maken?
Wees dan welkom in deze ervaring, waarin we eerst lekker in het lichaam komen en daarna samen op reis gaan naar de subtiele lagen van je Zijn om in contact te komen met jouw unieke krachtier.

Shamana:
Mijn naam is Banu en ik ben Shamana.
Ik geloof dat wij allemaal kunnen werken met het zelf-helend vermogen van ons lichaam; We hebben allemaal een inner-shaman(a), een medicijnvrouw/man, een healer in ons zitten. We zijn ons echter niet altijd bewust van de kracht, magie, potentie en mogelijkheden die in ons huist. Of we zijn het even vergeten.
Mijn doel is om licht te schijnen op deze stukken, om meer bewustwording hierin te brengen.

Door middel van begeleide meditaties, bewustwordings-oefeningen, lichaamswerk, yoga, ademwerk, coaching en sjamanistisch energiewerk, betreden we samen het bewustzijnsveld, om meer verbinding te brengen tussen het fysieke en energetische lichaam, om meer licht te schijnen op jouw Zijn.
Om oude patronen en programmaties, die je tegenhouden om werkelijk jezelf te zijn en jouw plek in te nemen te herprogrammeren en/of transformeren,
zodat je weer aan het stuur kan zitten van je leven om vanuit jouw plek weer in je kracht te staan.

De vormen waarin ik werk zijn 1op1 individuele sessies Energetisch/Sjamanistisch Healing, Yoga en Transformatieve Coaching.

Daarnaast geef ik groepsworkshops zoals Shamanic Yoga, groepsceremonies zoals Trance-/Droomreizen, Klankceremonies, SisterCirkels en Cacaoceremonies.

Als gecertificeerde yogadocente en coach begeleid ik mensen die (fysiek, mentaal, energetisch en/of spiritueel) ‘vast’ zijn te komen zitten (bijv.door een burnout, ongeluk, etc). Ook ben ik gespecialiseerd in Whiplash-problematiek.

Als energetisch healer werk ik onder andere met de chakras (energiepunten in en om het lichaam) en het kwantum energetisch veld om de energie weer in en om het lichaam goed te laten stromen. Daar waar healing nodig is, maak ik gebruik van verschillende technieken zoals magnetiseren, handoplegging, massage en/of gebruik ik kristallen, klanken, trommels, ratels en andere instrumenten en gebruiken uit oude (sjamanistische) leringen om het lichaam weer te her-balanceren en op celniveau te (her)activeren.
Wat er op dat moment nodig is, ontstaat vanzelf. We werken met de elementen en de energie van Moeder Aarde die voor diepe gronding zorgt en komen weer in resonantie met onze ware ‘natuur’.

Zowel bij individuele sessies als groepsworkshops kunnen ook vormen van klankwerk/stembevrijding, dansen/meditatie in beweging, trancereizen, innerlijk kind werk en ritueelwerk bij komen kijken, afhankelijk van wat nodig is op dat moment.

Voor meer informatie, zie website of mijn Facebookpagina!

 

Cees Elenbaas  www.ochtendnevel.nl
Workshop: Drumworkshop

Drumworkshop waarbij we Giraf in de stilte ontmoeten. Gezamenlijk gaan we drummen om bij onszelf te komen, elkaar te verwelkomen en alles om ons heen. Al drummend verbinden we ons met de energie van Giraf die we tijdens de trancereis ontmoeten.
De workshop wordt gegeven door sjamaan Ochtendnevel.
Meenemen: eigen drum (als je die niet hebt kun je er een lenen), deken en sokken voor tijdens de trancereis.

 

Esther Vaders van Dongenwww.academy4life.nl
Workshop: EgyptischKristal labyrinth met tree of life

Wil je meer inzichten over de reis van jouw ziel door dimensies en levens heen? Je meer verbonden voelen met het veld van eenheidsbewustzijn, de energie van de bron? Verlang  je ernaar meer te groeien naar jouw vol-ledige potentieel van kwaliteiten en gaven? En ervaar je daarnaast ook nog een connectie met of interesse in het oude Egypte? Dan is deze workshop iets voor jou.

In deze workshop loop je een klein labyrint in de tree of life met kristallen die energetisch geladen zijn met de intentie jou dichter te brengen bij jouw vol-ledige potentieel.

Ik roep de energie op van de Egyptische goden Isis & Osiris, Hathor & Horus om ons te begeleiden. We starten met een groepsmeditatie rondom het labyrint waarna je de weg van jouw ziel bewandelt.Het labyrint lopen is van oudsher een manier om de beweging naar binnen te maken en dichter bij je zielsenergie te komen.Om liefdevol je levenslessen en ervaringen te bekijken, los te laten wat daarvan niet meer dient en weer oude vergeten wijsheid en vaardigheden te herinneren van zieledelen en om andere incarnaties te integreren.

Om het contact met de bron, het veld van liefdevolle eenheidsenergie weer dieper te ervaren en je af te stemmen op je vol-ledige mogelijkheden: de blauwdruk van je Hoogste Zelf met daarbij behorende gaven en kwaliteiten. Jouw zielsverlangens en zielsmissie.

In de workshop komt de tree of life, flower of life en de ankhaan bod. Dit zijn belangrijke elementen uit het Egyptisch sjamanisme. Afbeeldingen ervan vind je terug in de tempelcomplexen. Ze staan symbool voor het eeuwige leven dat we leven door diverse incarnaties heen en de verbondenheid met alles: mensen onderling, de natuur, dieren, de kosmos. Alles is met alles verbonden en beïnvloedt elkaar in eenheid. De Egyptische goden (de ‘Neteru’ – Nature) weerspiegelen allemaal een facet van die eenheid, een facet van de natuur, de kosmos en van het volledige menselijke potentieel. In hierogliefen bestaat er geen woord voor religie, alleen voor magie. In de oudheid werden wat wij nu goden noemen ook niet als ‘verheven Goden’ gezien, maar weerspiegelen ze het Goddelijke in onszelf, omdat wij allen met elkaar diezelfde eenheid en scheppende levensenergie zijn.Het Egyptisch sjamanisme ook wel Khemet genoemd is heel oud en stamt uit de tijd van Lemurië, net als de piramides en heeft ook een connectie met de Pleiaden, Sirius en Orion.

Ik begeleid jou in deze workshop. Mijn naam is Esther Vaders van Dongen, ik channel berichten en meditaties van onder andere Isis, Hathor, Sekhmet, Toth, Maria Magdalena en van lichtwezens van Pleiaden, Sirius of Andromeda. Ik ben heel vaak in Egypte geweest en herinner me ook vele levens van daar. Ik ben energetisch werker en gecertificeerd lifecoach. In Academy4life geef ik workshops, bied ik een online cursus Egypte en Sterrentempel inwijdingen met oa. meditaties en een opleiding multi dimensionaal lichtwerker. Ook geef ik persoonlijke readings en channelings.

Ik hoop van harte jou te ontmoeten in deze workshop.

 

Jolanda Setz   www.courantcoaching.nl
Magische Kamer: Boomreadingen

Bomen hebben altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld en bij de opleiding voor Energetisch Coach, waarbij we de Roos-Aura-Chakra methode hanteerden, zag ik steeds een boom bij mensen in plaats van een roos. Ik ben me toen verder gaan verdiepen in de Dryaden, de ‘boomgeesten’, een andere benaming voor bomenenergie waar wij, mensen , iets van kunnen opsteken. Tijdens mijn energetische coachingssessies begin ik vaak met de vraag welke boom zich wil laten zien bij jouw energie en dat blijkt iedere keer opnieuw een krachtige insteek voor een betekenisvolle coaching. Sinds vele jaren geef ik op allerlei bijeenkomsten en festivals ‘Boomreadingen’ van 20-30 minuten, waarbij ik vraag welke boom zich wil verbinden met de persoon tegenover mij en waarom. Vaak geeft dit steun en verheldering op je levenspad op dat moment. Een boom staat met zijn kroon in de lucht, reikend naar de zon, is diep geworteld in de aarde en laat de sapstromen door zich heen gaan. We kunnen zoveel opsteken van een boom en vooral van onze boom (op dat moment in je leven)! Voor wie dit wil ervaren geef ik tijdens het Sjamanistisch Festival in de Magische Ruimte Boomreadingen. Uiteraard met de ruime blik van de giraffe, die overzicht heeft en met lange poten door de wereld gaat. Boomreadingen, 20-30 minuten

Over mij: De Sjamaan in mij werd wakker aan het begin van de 21e eeuw. De Sjamaan die de verbinding weet met alles en iedereen: met de Aarde, het Water, de Lucht, het Vuur, de stenen, de bomen, de planten, de dieren, de medemens, de spirits en alle energieën die in eerste instantie niet makkelijk waar te nemen zijn, maar wel met oefening en openstelling. En vooral de onderlinge verbondenheid met alles en iedereen. Balans, Verbinding, Synergie is dan ook het motto van mijn praktijk Courant Coaching, waar ik werk als energetisch coach. Je kunt langskomen voor readingen, healingen en verdere begeleiding op je levenspad. Ook zijn er regelmatig workshops en opleidingen om zelf die ijle energie ook te ervaren en te integreren in je leven. Achtergrond: Behalve diverse Sjamanistische opleidingen en de Nusta Karpai inwijdingen heb ik Reiki I en II, ben ik gecertificeerd Energetisch Coach (Roos-Aura-Chakra methodiek), heb ik Trance Healing aan Het Arthur Findlay College gedaan alsmede de opleiding voor Advanced Mediumship en ben ik gecertificeerd Kruidengeneeskundige.

 

Leona – Flow of Love   http://www.flowoflove.nl
Workshop: Healing vanuit de 3 werelden

Een diepgaande healing vanuit de 3 werelden: de benedenwereld, de bovenwereld en de middenwereld. We gaan op reis naar de 3 werelden en vanuit elke wereld ontvang je een healing, elk op een ander niveau en op een andere laag.

Je hoeft zelf niet veel te doen, je ligt ontspannen op een matje en je hoeft alleen maar te ontvangen. Ik begeleid je op deze reis met mijn stem, mijn drum en door middel van aanraking. Vanuit de 3 werelden wordt er onder andere contact gemaakt met de energie van de voorouders en healing gebracht op het bijbehorende familiekarma, de energie van onze fysieke wereld, de goddelijke energie vanuit de bovenwereld en zullen er ook zielsdelen teruggehaald gaan worden.  Alles in overeenstemming met jouw hoogste goed.

 

Maria Elshout   www.matronae.com
Tarot medium sessie

Wat kunt u verwachten tijdens een sessie:

* Iedere sessie kan een combinatie zijn van diverse kunsten, maar altijd afgestemd op uw wens of   vraag.
* Ik zal mij afstemmen op uw persoonlijke energie.
* We gaan op zoek naar inzichten.
* Indien gewenst gebruikmaking van de diverse bijbehorende tools:
Foto reading, pendel, tarot, orakel, crystals, etc.
* Ik laat mij hierbij inspireren door mijn en uw begeleiders in de spirit world.
* Helend.

 

Vera Whistler   www.sjamanin.com
Workshop: Visiondance

Dit is een heel oud , bijna vergeten ritueel van indianen,  dat tot doel heeft een visioen te krijgen  door middel  van dans. Het visioen geeft zicht op wat er mogelijk is in de toekomst. Visioenen zijn altijd een bron van inspiratie geweest voor individuen en gemeenschappen. Zij geven oriëntatie aan het leven en zijn bronnen van kracht, vreugde en genezing.
In de workshop maak je eerst een sjamanistische reis, dat is een visualisatie, begeleid door trommel of ratel, om je persoonlijke krachtdier te ontmoeten. Daarna beeld je in dans dit dier uit, dat jou steunt bij het daaropvolgende ritueel. ( We dansen op blote voeten of anti-slipsokken).

Het ritueel bestaat uit dans en zang, herhalend en monotoon van karakter, waardoor je ontvankelijker  wordt  voor de diepere lagen van je bewustzijn. Van daaruit maak je verbinding met je voorouders, die waardevolle  kennis en wijsheid te bieden hebben.

Na het ritueel is er een korte nabespreking om je ervaringen te kunnen delen. Visiondance is iets voor jou als het voorgaande je nieuwsgierig maakt en je psychisch en fysiek normaal belastbaar bent. Mocht je bewustzijns-veranderende middelen gebruiken of neiging tot epilepsie, dan is het niet raadzaam dit ritueel  te doen.

 

 

 

 

    Cart