Programma 2020

Meld je hier aan
Programma 2020
Overzicht Sjamanen 2020
Praktische informatie

LAATSTE NIEUWS : 15 maart 2020

Met pijn in mijn hart, een triest gevoel, en logisch verstand,
hebben we het Sjamanistisch Festival 2020 afgezegd.

Dank aan iedereen die mee wilde werken, mee wilde vieren, en de vrijwilligers van djoj.
Het voorgevoel was heerlijk tot de wereld getroffen werd door een virus.

Nu is het tijd om met ons alleen te helpen,
liefde en aandacht aan mensen te geven die dit nodig hebben,
dit kan op zoveel manieren.
Laten we elkaar steunen en positieve energie sturen!

 

 


Hieronder het Programma van het 14e Sjamanistisch Festival. En het dagprogramma.
Beide programma:s zijn te downloaden.
In beide programma’s staan de tijden dat de sjamanen hun workshops geven.

Programma SF14

Dagprogramma SF14

 

Programma 2020 op alfabetische volgorde

Aissatoe   www.aissatoesjamaan.nl 
Workshop: Dansen doe je niet alleen voor je plezier

Dansen is in Afrika een belangrijke uiting voor dagelijkse gebeurtenissen maar ook in genezing rituelen.
We gaan een  Afrikaans dansritueel doen, waarin je uiting kan gaan geven aan verlangens en zielenpijn,  kracht kan gaan ervaren door de groep.
We gaan een  paar oeroude dans gebruiken doen.

De basis van het Afrikaanse geloof is de vooroudercultus. Het is voor iedereen van levensbelang in goede relatie te staan met overleden verwanten want hun macht is groot. Voor belangrijke beslissingen en genezing zoekt men hun raad in gebed en rituelen. De natuur bomen hebben een belangrijke plek in de rituelen en de kracht van de stam die in saamhorigheid zich inzetten in het ritueel. Van hier uit zal ik de workshop doen.

 

Aissatoe   www.aissatoesjamaan.nl
Workshop: Afrikaans verdriet ceremonie.

We gaan een ceremonie doen om je pijn en verdriet vorm en uiting te geven, zodat er een transformatie plaats vindt die gedragen wordt door de groep. We doen de ceremonie vanuit oude gebruiken.

De basis van het Afrikaanse geloof is de vooroudercultus. Het is voor iedereen van levensbelang in goede relatie te staan met overleden verwanten want hun macht is groot. Voor belangrijke beslissingen en genezing zoekt men hun raad in gebed en rituelen. De natuur bomen hebben een belangrijke plek in de rituelen en de kracht van de stam die in saamhorigheid zich inzetten in het ritueel. Van hier uit zal ik de workshop doen.

 

Anne & Jacinta    www.inresonantie.nl
Workshop: Klankhealing Concerten

Een uitnodiging voor een innerlijke reis, drijf mee op de golven van resonanties naar de klank van de stilte……
Je bent van harte welkom om je mee te laten nemen in dit “klankenbad” een reis zonder grenzen op klanken en frequenties van vele instrumenten; ont-moet de helende frequentie van licht en liefde.
Terwijl je comfortabel ligt of zit op een matrasje wordt je uitgenodigd om je aandacht naar binnen te keren. Langzaam zal de ruimte zich vullen met klanken en kan je ervaren hoe de frequenties op jou inspelen en gaan mee resoneren met jouw unieke natuurlijke trilling. Tijdens het concert begeven wij ons tussen de deelnemers en bespelen hierbij diverse inheemse instrumenten uit verschillende delen van de wereld. Zoals de didgeridoo uit Australië, klankschalen uit Tibet, een Chinese gong, sjamanen trommels, rainsticks, waterphone uit Hawaï, Halo en diverse andere instrumenten.
Boventonen en stemvibraties worden ook geïntegreerd in de klankbeleving. Zo wordt een energieveld opgebouwd,
van intentie en frequenties. Begrippen als tijd en plaats worden weggevaagd. Wij noemen dit “het veld van gelegenheid” waar alles mag en niets moet.
Een ieder kan eruit halen wat op dat moment van belang is, datgene wat met hem of haar mee resoneert. Het klankgebeuren wat ontstaat, is volledig afgestemd op de aanwezige deelnemers, de locatie en het grote geheel.
Ieder klankconcert staat geheel in het NU en is daardoor iedere keer weer verrassend en nieuw. Maak je eigen
unieke klankenreis en ervaar de ruimte en stilte in jezelf, open en verwarm je hart.

“inresonantie”
Anne &Jacinta van “Inresonantie” geven al vele jaren Klankhealing Concerten.
Door onze jaren lange ervaring en ontwikkeling in het werken met de helende kracht van de klanken, hebben wij de concerten die wij geven steeds verder kunnen ontwikkelen en verfijnen. Wij werken vanuit een liefdevolle intentie met aandacht en zorgzaamheid. Waarbij wij ons verbonden voelen met de bron en alles wat leeft.
We verwelkomen je graag op een van onze concerten.


Aréke van der Meer & Bas van Leenen    
www.areke4you.nl
Workshop: klankhealingen voor groepen.

Samen met Bas geef ik klankhealingen voor groepen, om eens heerlijk uit je hoofd te komen, te ontspannen en daarna lekkerder te kunnen slapen, wat allemaal helend werkt. Want RUST, en TIJD voor nietsdoen DAT hebben we nodig. Op dit festival kan je daar ook van komen genieten AANRADER!!!

WEES WELKOM!
Aréke & Bas

 

Aréke van der Meer    www.areke4you.nl
Sjamanistische Healingen – Privé Sessies

Ik ben Aréke en werk intuïtief op basis van sjamanisme. Mijn handen zijn helend, dat is een geboorte cadeautje.
Wat ik doe is de ” harmonie” van mensen, dieren en huizen herstellen. Ook werk ik met mijn stem, drum en verschillende akoestische klankinstrumenten, vanwege de trillingen die daarmee ontstaan en op diep niveau je zelf helend vermogen activeren. Ik geef op het festival 1 op 1 sessies van een half uur, dan geef ik een intuïtieve heling waarmee de harmonie hersteld wordt zodat je je balans weer terug kan vinden.

 

Banu   www.shamana.nl 
Workshop
Shamanic Yoga Journey

Shamanic Yoga slaat de brug tussen Yoga, Healing en Sjamanisme.
Herken je dat ook soms? Dat je je niet helemaal verbonden voelt met jezelf en de wereld om je heen? Dat je niet VOLLEDIG jezelf kunt Zijn?

Tijdens de 8-weekse workshop Shamanic Yoga Journey maken we contact met onze lichaam en geest, adem en de beweging, met onszelf en anderen, met al dat IS, om meer verbinding te ervaren van EENHEID.
We werken zowel met het fysieke- als het energetische lichaam.
Door bewustwording, liefdevolle aandacht en rust te brengen in het fysieke lichaam, laten we de energie stromen en kunnen we langzaam reizen naar de subtiele lagen van je bewustZijnsveld, naar de authentieke kern van (je) ZIJN van wie je werkelijk bent.

We brengen als het ware Licht in de vergeten/verborgen stukken van jeZelf, waardoor er ruimte ontstaat voor healing en meer verbinding.
‘Yoga is the journey of the Self, through the Self, to the Self.’
Elke workshop werken we met een andere thema, dat samenhangt aan een bepaalde energiecentrum/chakra binnen het lichaam.

Dit doen we in kleine groepen via:
Yoga asanas/houdingen, ademhalings- en meditatietechnieken, energiewerk, lichaamswerk, dans, klanken en stembevrijding, verschillende healingtechnieken in combinatie met sjamanistische rituelen, zoals o.a. trancereizen, ceremonie- en cirkelwerk en soundhealing.

Wat er wil ontstaan ontstaat, precies dat wat er op dat moment nodig is.
Door op een mindful en heartfull manier te werken met het lichaam, de dans van adem, spirit en beweging, wordt er een staat bereikt van ‘versmelting’ en eenwording. Yoga betekent ook ‘union’ of ver-één-iging, een reis door de verschillende dimensies van jeZelf. Ga je mee?

 

Banu   www.shamana.nl
Workshop: Shamanic Trance Journey: Meet your Spirit Animal

Krachtdieren zijn Spirit-helpers die met ons meereizen door het Leven. Vaak heb je al eerder een verbinding gevoeld met deze dieren en kunnen ze zich laten zien op momenten wanneer je ze nodig hebt. Als je door moeilijke tijden gaat bijvoorbeeld, of veel angsten ervaart, je je even verdwaald voelt of zoekend bent naar verborgen delen van jezelf.

Wil jij je krachtdier ontmoeten en er mee leren contact maken?
Wees dan welkom in deze ervaring, waarin we eerst lekker in het lichaam komen en daarna samen op reis gaan naar de subtiele lagen van je Zijn om in contact te komen met jouw unieke krachtier.

Shamana:
Mijn naam is Banu en ik ben Shamana.
Ik geloof dat wij allemaal kunnen werken met het zelf-helend vermogen van ons lichaam; We hebben allemaal een inner-shaman(a), een medicijnvrouw/man, een healer in ons zitten. We zijn ons echter niet altijd bewust van de kracht, magie, potentie en mogelijkheden die in ons huist. Of we zijn het even vergeten.
Mijn doel is om licht te schijnen op deze stukken, om meer bewustwording hierin te brengen.

Door middel van begeleide meditaties, bewustwordings-oefeningen, lichaamswerk, yoga, ademwerk, coaching en sjamanistisch energiewerk, betreden we samen het bewustzijnsveld, om meer verbinding te brengen tussen het fysieke en energetische lichaam, om meer licht te schijnen op jouw Zijn.
Om oude patronen en programmaties, die je tegenhouden om werkelijk jezelf te zijn en jouw plek in te nemen te herprogrammeren en/of transformeren,
zodat je weer aan het stuur kan zitten van je leven om vanuit jouw plek weer in je kracht te staan.

De vormen waarin ik werk zijn 1op1 individuele sessies Energetisch/Sjamanistisch Healing, Yoga en Transformatieve Coaching.

Daarnaast geef ik groepsworkshops zoals Shamanic Yoga, groepsceremonies zoals Trance-/Droomreizen, Klankceremonies, SisterCirkels en Cacaoceremonies.

Als gecertificeerde yogadocente en coach begeleid ik mensen die (fysiek, mentaal, energetisch en/of spiritueel) ‘vast’ zijn te komen zitten (bijv.door een burnout, ongeluk, etc). Ook ben ik gespecialiseerd in Whiplash-problematiek.

Als energetisch healer werk ik onder andere met de chakras (energiepunten in en om het lichaam) en het kwantum energetisch veld om de energie weer in en om het lichaam goed te laten stromen. Daar waar healing nodig is, maak ik gebruik van verschillende technieken zoals magnetiseren, handoplegging, massage en/of gebruik ik kristallen, klanken, trommels, ratels en andere instrumenten en gebruiken uit oude (sjamanistische) leringen om het lichaam weer te her-balanceren en op celniveau te (her)activeren.
Wat er op dat moment nodig is, ontstaat vanzelf. We werken met de elementen en de energie van Moeder Aarde die voor diepe gronding zorgt en komen weer in resonantie met onze ware ‘natuur’.

Zowel bij individuele sessies als groepsworkshops kunnen ook vormen van klankwerk/stembevrijding, dansen/meditatie in beweging, trancereizen, innerlijk kind werk en ritueelwerk bij komen kijken, afhankelijk van wat nodig is op dat moment.

Voor meer informatie, zie website of mijn Facebookpagina!

 

Brenda van Broekhoven – biodanzametbrenda.nl
Workshop: dans de vriendelijkheid en tevredenheid van het zeepaardje

Het zeepaardje is het krachtdier van het festival. Dit schattige diertje met een uniek uiterlijk is een rustig en zachtaardig wezentje. Tevreden zweeft het zeepaardje door de zee met een lichaam dat niet is gemaakt voor snelheid; daardoor is het zeepaardje symbool voor geduld en tevredenheid. Ze zijn blij met waar ze zijn en hebben geen haast om vooruitgang te boeken. Dat zijn fijne gevoelens om te ervaren en in te ontspannen. In deze biodanza workshop be-leven en belichamen we het zeepaardje in de dans. Biodanza is de dans van het leven.  Een dansvorm waarin je de communicatie met jezelf, de ander en de natuur (wereld) onderzoekt.

In deze dansworkshop nemen we met veel vreugde een duik in de zee en ontdekken de wondere onderwaterwereld van het zeepaardje.

Over Brenda…
Als mijn hele leven reis ik graag en zoek ik de natuur op.  Ooit was ik tijdens een duik in contact met een zeepaardje. Haar bijzondere schoonheid, de verstilling waarmee ze in het water bewoog en de kwetsbare nabijheid, raakte me in mijn hart. Wat een wonderlijk dier! Een ogenblik met veel intensiteit waarin ik een diep contact met dit zeepaardje ervoer wat ik me tot op de dag van vandaag herinner. Biodanza geef ik al velen jaren met hart en ziel op velen plekken in binnen- en buitenland. Ik nodig je uit om in deze workshop te komen bewegen en genieten van het vriendelijke en tevreden zeepaardje.

 

Brigite van Werkhoven   www.facebook.com/Healing-Bries-162471504397605/
Sjamanistische Healingen – Privé Sessies

Healing Bries

Mijn sjamaan-naam is Brisa (Brigite) en ik wil je graag verwelkomen met een heerlijke healing sessie, een bries door je gehele lichaam.

Ik werk met de kracht van mijn handen, visoenen, edelstenen, stemvorken  en verschillende trillingen van diverse magische klank instrumenten zoals een sjamaandrum, tankdrum, klankschalen en een windgong.

Tijdens een sessie begeleid ik je in een healingreis en merk je dat mijn aanrakingen zacht, rustgevend en helend zijn.

Na een sessie van ongeveer een half uur van mij krijg je letterlijk een Bries door heel je lichaam, energie, chakra blokkades worden geschoond en zo voelt het als of er een schone wind door je innerlijke lichaam en geest is heen gegaan.

Voor meer informatie kun je kijken op mijn Facebookpagina..

 

Cees Elenbaas    www.ochtendnevel.nl
Sjamanistische Healingen – Privé sessies

De sjamanistische healingen die ik geef zijn intuïtieve healingen om de energie van de cliënt weer in balans te brengen. Deze healingen geef ik op lichamelijk, energetisch en zielsnivo.

Door trommelen en zingen maak ik contact met de spirits om hun hulp en bescherming te vragen tijdens de healing. De spirits helpen me afstemmen op en contact maken met de ziel van de cliënt. Door middel van beelden en gevoelens die ik door krijg wordt me duidelijk gemaakt waar bij deze specifieke healing aan gewerkt mag worden. Bij de healing maak ik gebruik van magnetiseren, geleide meditatie of ga ik in trance waarbij ik een reis maak naar de werelden voor of met de cliënt.
De duur van de healing is een half uur maar kan nog enkele dagen doorwerken. Ervaring leert dat deze healingen een grote verandering in ons leven kunnen bewerkstelligen door de aanraking op zielsniveau.

 

Cees Elenbaas    www.ochtendnevel.nl
Workshop: Drumworkshop

Drumworkshop waarbij we Uil in de stilte ontmoeten. Gezamenlijk gaan we drummen om bij onszelf te komen, elkaar te verwelkomen en alles om ons heen. Al drummend verbinden we ons met de energie van Zeepaardje die we tijdens de trancereis ontmoeten.
De workshop wordt gegeven door sjamaan Ochtendnevel.
Meenemen: eigen drum (als je die niet hebt kun je er een lenen), deken en sokken voor tijdens de trancereis


Coen Tuerlings   
www.tribalcircles.com
Workshop: Tribal Circles

Een krachtige sjamanistische training waarmee je waardevolle verbindingen kunt maken tussen het fysieke en het niet-fysieke, tussen het hoofd en het hart en de samenhang van resonantie-velden in relaties.

Geniet van je volle levendigheid via adem, beweging en geluid. Verdiep je intieme relatie met de tribe en sta jezelf toe geraakt te worden door een diepere verbinding met jezelf en anderen.

Tribal Circles is een plaats waar je thuis kunt komen in je eigen proces van ontwaken, gericht op het ervaren van de Tribal Spirit en het waar maken van je voorbestemming.

Een krachtige manier om je innerlijke wereld te verdiepen, groots, belichaamd en verbonden met gelijkgestemde mensen die op een missie zijn om wonden, trauma’s en verwaarlozing te helen, samen in verbinding.

Leer om blokkades in je levensstroom te ontdekken en te herstellen. Blokkering in de levensstroom leiden tot verlies van energie, disharmonie in het functioneren van je lichaam en onrust in je denken.

Door zelf het potentieel van je resonantie-veld te ervaren, groeit je zelfvertrouwen om met de dagelijkse beslommeringen om te gaan. Je wordt uitgedaagd om je persoonlijke kracht te gebruiken, van anderen te leren en dit na de training voort te zetten.

Stimuleer bewust contact met andere niveaus van realiteit waar transformaties kunnen plaatsvinden.

Tribal Circles geeft je inspiratie voor een concreet doel in je leven. Je leert bewust keuzes te maken op basis van zelfkennis en zelfwijsheid. Dit voelt als een opluchting! Leven vanuit je oorsprong levert uiteindelijk meer passie, levenslust en kracht op.

 

Ilonka Heideveld   www.loosterveld.nl
Workshop: Zeepaardje

WORKSHOP GEANNULEERD

Zeepaardje zweeft vol gratie door het water. In alle rust drijft hij mee met de stroom. Go with the flow, lijkt het wel. Hij grijpt zich vast met zijn staart aan een plant, ankert zichzelf. Verandert van kleur zodat hij niet opvalt. Verbindt zich met zijn omgeving, is helemaal zichzelf.

Druk geweest? De flow is eruit of je bent zelfs jezelf een beetje kwijtgeraakt? In de trancereis verbind je je met zeepaardje. Of zijn broertje het zeedraakje natuurlijk. Je voelt de rust, de flow, je anker, jezelf. En met zeepaardje ga je op reis om te ervaren wat hij jou nog meer te vertellen, te laten voelen of te laten zien heeft.

 

Ilonka Heideveld   www.loosterveld.nl
Workshop: De roep van de Draak

WORKSHOP GEANNULEERD

Ze zingt. Van het water dat geboorte geeft en in beweging zet. Van het vuur, dat passie voedt. Van de aarde, die geborgenheid geeft. En van de lucht, die eigenheid vorm geeft. Dan roept ze zachtjes: ‘kom uit je ei, lief drakenkind’. Het kleine draakje, veilig in haar eigen wereld, haar ei, verzamelt moed. Moed om alles wat haar zo vertrouwd is te verlaten en haar ei open te breken. En jij? Ben jij er klaar voor om die nieuwe stap te zetten? Opnieuw geboren te worden misschien? Je nieuwe jij te laten zien?

Terwijl ze groeit in haar ei en luistert naar de zang van haar moeder, groeit haar moed, haar veilig voelen, haar vertrouwen. Alles wat ze nodig heeft om die grote stap te zetten: haar ei open breken. Geboren te worden. Een hele nieuwe wereld in te stappen.

En dat is precies wat we in de workshop gaan doen. Met een draken droomreis.


Jeanette Alicia   
j.a.d.bouman@gmail.com
Magische Kamer: Stoelmassage

Mijn naam is Jeanette Alicia en ben een masseuse met een qigong touch. Ruim vijf jaar ben ik praktiserend in zhineng qigong via Matronae. Hiervoor had ik een breed interesse in oosterse vechtkunsten, filosofie en heb een aantal jaren getraind met de Nederlandse Wushu academie Xia Quan. Daar werd ik geïntroduceerd met qigong en het principe van zelfheling.

Mijn verdieping heb ik via Matronae gevonden. Mijn quest als masseuse is via het beoefenen van zhineng qigong gaan ontwikkelen. Ik heb in enkele massage salons gewerkt en veel intern geleerd. Mijn massages zijn een combi van East meets West. Het doel is de persoon van spanning te verlichten en verder te kunnen helpen in haar of zijn ontwikkeling van het zelfhelingsvermogen.

Op verzoek kom ik bij mensen thuis masseren met tafel of stoel. Met het Sjamanistisch Festival 2020 bent u welkom in de stoel.


Jolanda Setz   
www.courantcoaching.nl
Magische Kamer: Boomreadingen

Bomen hebben altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld en bij de opleiding voor Energetisch Coach, waarbij we de Roos-Aura-Chakra methode hanteerden, zag ik steeds een boom bij mensen in plaats van een roos. Ik ben me toen verder gaan verdiepen in de Dryaden, de ‘boomgeesten’, een andere benaming voor bomenenergie waar wij, mensen , iets van kunnen opsteken. Tijdens een coachingssessies begin ik vaak met de vraag welke boom zich wil laten zien voor jou en dat blijkt telkens weer een krachtige insteek voor een betekenisvolle sessie.
Sinds vele jaren geef ik op allerlei festivals ‘Boomreadingen’ van 20-30 minuten, waarbij ik vraag welke (kracht)boom zich wil verbinden met de persoon tegenover mij en waarom.
Vaak geeft dit steun en verheldering op je levenspad op dat moment. Een boom staat met zijn kroon in de lucht, reikend naar de zon en is tevens diep geworteld in de aarde en laat de sapstromen door zich heen gaan. We kunnen zoveel opsteken van een boom en vooral van onze boom op dat moment! Voor wie dit wil ervaren geef ik tijdens het Sjamanistisch Festival in de Magische Ruimte Boomreadingen.

Boomreadingen, 20-30 minuten, Magische Zaal, € 10,-

Jolanda Setz

Over mij:

De Sjamaan in mij werd wakker aan het begin van de 21e eeuw.De Sjamaan die de verbinding weet met alles en iedereen: met de Aarde, het Water, de Lucht, het Vuur, de stenen, de bomen, de planten, de dieren, de medemens, de spirits en alle energieën die in eerste instantie niet makkelijk waar te nemen zijn, maar wel met oefening en openstelling. En vooral de onderlinge verbondenheid met alles en iedereen.
Balans, Verbinding, Synergieis dan ook het motto van mijn praktijk Courant Coaching.
Ik werk als energetisch coach en geef readingen, healingen, workshops en opleidingen om zelf die ijle energie ook te ervaren en te integreren in je leven. Behalve diverse Sjamanistische opleidingen en de NustaKarpai inwijdingen heb ik Reiki I en II, ben ik gecertificeerd Energetisch Coach (Roos-Aura-Chakra methodiek), heb ik Trance Healing aan Het Arthur Findlay College gedaan alsmede de opleiding voor Advanced Mediumship en ben ik gecertificeerd Kruidengeneeskundige.

 

Leona Vreugdenhil   www.flowoflove.nl
Workshop: Shamanic Clearing

Een clearing is een krachtige opschoning van het gehele fysiek-energetische systeem. De clearing werkt door tot in de Goddelijke Blauwdruk en het DNA. Tijdens deze workshop ontvang je een diepgaande clearing op sjamanistische wijze. Ik neem je mee op reis door de 3 werelden, waar we bij worden gestaan door alle krachten, spirits, onze voorouders en krachtdieren. In elke wereld (beneden wereld, midden wereld, bovenwereld) vindt er op een ander niveau healing plaats, liefdevol begeleid door ratel, drum en mijn stemgeluid. De clearing/healing zal afgesloten worden met een krachtige soul retrieval (het terughalen van zielsdelen). Voel je welkom om deze krachtige, helende reis te ervaren.

In mijn praktijk Flow of Love begeleid ik mensen individueel op hun zoektocht naar bewustwording en ascentie. Ascentie is het laagje voor laagje afgooien van angsten, oude pijnen, oordelen, het loslaten van het doorgeschoten Ego en het steeds meer in verbinding komen met jouw goddelijke kern en het Eenheidsbewustzijn. In deze trajecten/sessies, maak ik gebruik van diverse sjamanistische healing vormen, zoals massage, soul retrieval/terugroepen van de ziel, chumpi stones, voorouderwerk, trancereizen en/of rebirthing.

Daarnaast geef ik workshops/trainingen aan groepen. Mijn kennis van het sjamanisme heb ik de afgelopen opgedaan door het volgen van diverse trainingen bij Caro Daalder en de paqo’s uit Peru. Zo mag ik de 13th Rite of the Munay Ki (womb healing) doorgeven, werk ik ook in groepsverband met trancereizen, voorouderwerk en rebirthing en mag ik verder de Nusta Karpay (inwijdingen van de 7 vrouwelijke Nusta’s) en Blossoming Day (verdiepingsdag van de Nusta Karpay) doorgeven. Kijk voor meer informatie op www.flowoflove.nl

 

Lucia Klinefelter   www.laloba.nu                                                                                                 
Workshop: Ceremonie met de heilige pijp

De oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika hebben een eigen manier om te communiceren met het grote Mysterie, of Spirit. Zij gebruiken hiervoor de Chanupa. Dit is een heilige pijpwaarmee men bidt voor heling.

Het is een eenvoudig maar zeer krachtig ritueel, dat je helpt om af te stemmen wat diep van binnen in je leeft. Je spreekt vanuit het hart en legt jouw vraag in handen van Spirit. Je vraagt bijvoorbeeld om kracht om te accepteren wat er is, los te laten wat kan, of een volgende stap op je zielepad te kunnen zetten. Ook kun je bidden voor de heling van de aarde of wijsheid voor de wereldleiders of andere zaken die jou aan het hart gaan.

Lucia Klinefelter is pijpdraagster en deelt deze bijzondere ceremonie graag met je. Zij is geworteld in het sjamanisme en geeft daar al jaren workshops, coaching en trainingen in.  www.laloba.nu

 

Lucia Klinefelter   www.laloba.nu                                                                                                 
Workshop: Omarm de kracht van de maan – maanviering voor vrouwen

Vrouwen komen al eeuwen bij elkaar om de kracht van de maan te ervaren. De vijf gestalten van de maan helpen ons mee te gaan met het ritme van het leven. De energie van de wassende maan helpt om iets nieuws op te bouwen, afnemende maan ondersteunt de processen waarin we moeten loslaten. Volgens het boek van Jamie Sams, de dertien oorspronkelijke Clanmoeders, heeft iedere maan een aspect van ons vrouw-zijn om te ontdekken en te ontwikkelen. De derde maan in het jaar, in de maand maart, gaat over de waarheid accepteren. De oermoeder “Zij die de waarheid weegt” leert ons ons eigen aandeel te zien bij misstanden of conflicten en daar de verantwoordelijkheid voor te dragen. Ze leert ons hoe we weer in balans kunnen komen en daarmee ook het evenwicht in onze omgeving (gezin, vriendenkring of ons team op het werk) kunnen herstellen. Het gaat niet om het afstraffen van jezelf of de ander voor wat niet goed ging. Maar om wat we kunnen doen om onze wonden te helen en daarmee onze innerlijke kracht versterken. Het vraagt een open geest om ons eigen deel te zien, een open hart om kracht te ontvangen om onze wonden te genezen en open handen om de juiste dingen te doen.
In deze workshop neemt Lucia Klinefelter je mee door middel van een ritueel naar de kracht van deze maan.  Wees welkom.

Lucia heeft zich verbonden met de kracht van de maan en geeft daar al jarenlang een jaartraining over, ze begeleidt de Healingsquest en verzorgt volle – en nieuwe maanvieringen en in centrum Djoj de Moondance. Het is haar passie om met het sjamanisme te werken en dit te delen met anderen.
www.laloba.nu


Maria Elshout   
www.matronae.com
Magische Kamer: Persoonlijk Consult

Maria zal tijdens dit festival persoonlijke consulten geven.
Hierbij maakt zij gebruik van tarot en orakel kaarten, maar zal ook haar helderziende waarnemingen met jou delen. Soms komt daarbij ook een boodschap vanuit de spirit world.

Maria is tarot deskundige en verzorgt naast consulten ook lezingen en cursussen.
Haar medium en trancemedium trainingen volgde zij aan het wereldbefaamde college in Engeland: Arthur Findlay.

Zij verzorgt ook diverse groeps- trainingen in Qigong, Labyrintwerk, Matronen geschiedenis.
Maar op dit festival kun je met haar speciale manier van werken kennis maken door persoonlijke consulten, eventueel is een foto reading ook mogelijk


Marijke Liebrechts-Piek   
www.maresma.nl
Magische Kamer:  Voetreflex zone behandeling.

Deze dag geef ik je graag een korte behandeling van 20 minuten waarbij de organen en weefsels van ons lichaam worden behandeld.

Al de organen en weefsels van ons lichaam worden weerspiegeld in onze voeten onderverdeeld in zones. Door deze zones te behandelen d.m.v. druk en massage krijgt het lichaam een betere doorbloeding, een betere afvoer van afvalstoffen en een betere energiedoorstroming.
Bovendien heeft voetreflexzonetherapie een zeer ontspannend effect op lichaam en geest.
Voetreflexzonetherapie is een complementaire (aanvullende) behandelmethode voor gerichte klachten, als preventieve behandeling of ter ontspanning. Voetreflexzonetherapie is géén vervanging van de reguliere behandelmethodes.

 

Mirjam Plaisier   www.yahete.nl
Magische Kamer: Sensi therapie

Sensi-therapie, wat is dat eigenlijk?
Met behulp van een biosensor en via een vast meetprotocol wordt gemeten, welke behandelmethoden er nodig zijn om je lichaam te healen. Deze behandelmethoden worden direct in de behandel sessie uitgevoerd.  Door mijn persoonlijke aanpak om tijdens de behandeling diverse technieken toe te passen, kan in zeer korte tijd de kern c.q. de oorzaak van eenklacht worden uitgemeten. Hierdoor kan er direct en snel aan de oplossing toegewerkt worden.

Wat is het doel?
Het in balans brengen van lichaam en geest en het direct op gang brengen van het (healing) proces. Dit doe je door te zoeken naar de onderliggende patronen. Je meet uit of het nodig is om gifstoffen uit het lichaam te halen, dit kan m.b.v. remedies en/of orthomoleculaire preparaten.Soms is het nodig is om te stoppen met het toevoegen van gifstoffen in het lichaam, dit doe je door een dieët uit te meten en te kijken of er een  allergie of intolerant voor een voedingsmiddel is. En dan eventueel ter  ondersteuning van het herstelproces kun je gebruik maken van o.a. remedies en/of edelstenen.Uit ervaring is gebleken dat de Sensi-therapie meestal van korte duur is en snel resultaat kan geven. 3 tot 5 sessies zijn vaak al voldoende. De behandeling duurt 1,5 tot 2 uur per consult, dit is afhankelijk van wat er onderweg tijdens de behandeling zich voordoet. Bij kinderen is dit korter.

Voor wie?
Zowel volwassenen als kinderen kunnen effectief met Sensi-therapie behandeld worden. Deze brede en unieke therapie is geschikt voor veel problemen en lichamelijke klachten. Ik zet ook Sensi-therapie in tijdens rouwbegeleiding. Naast alle Sensi-technieken (deze staan op mijn website), gebruik ik tijdens de behandelingen mijn kennis, die ik opgedaan heb in de opleidingen tot holistisch/coach therapeut en sjamanistisch/energetisch healer. Dit maakt mijn behandelingen persoonlijker en nog dieper afgestemd op dat wat nodig is.

Tijdens het festival zal ik maar een klein deel van een Sensi- sessie kunnen uitvoeren, ik ga proberen je een zo goed mogelijk beeld te geven van wat Sensi voor jou kan betekenen.


Peter den Haring     
www.peterdenharing.nl                                                                         
Workshop: Trancereizen, op zoek naar vreugde en liefdes uit vorige levens.

Trance Workshop met hypnotherapeut, astroloog, auralezer, schrijver, journalist en Familie Opsteller Peter den Haring (1946).

Ik werk met (licht-)hypnotische technieken, die voor de meeste mensen toegang geven tot verborgen of onderdrukte gebieden in het onderbewustzijn. Die informatie kan uit vorige levens stammen maar net zo goed een archetypische voorstelling uit het zg. collectieve onderbewustzijn zijn. Jij gelooft niet in reïncarnatie? Ook een geleide fantasie of bijna-droom kan je nuttige en leuke inzichten verschaffen. Wie niet zo gevoelig blijkt voor zo’n trance, die help ik op weg met helderziende waarnemingen uit de aura. Mijn aanpak is serieus maar ook vrolijk en relativerend. Je kunt zo op zoek gaan naar talenten en vaardigheden, naar liefdes en vreugde uit vorige levens. Ik laat je ondertussen ook kennismaken met een oefening voor beter gronden en het schoonmaken van je aura van niet-eigen energieën. Deze staan ook op mijn CD Auraschoonmaken (na de workshop verkrijgbaar). Ook is er een MP3 beschikbaar die je privé Trancereis begeleiden kan. Meer op www.peterdenharing.nl

 

Satya Henkes   www.hopiteachings.com
Workshop: De Energie Centra van de Mens

Een introductie en inkijkje in de eeuwenoude kennis over de energiecentra van de mens en hoe die te activeren zijn volgens de mystieke kennis van de Hopi Indianen. In deze droomles krijg je hulp om inzicht te krijgen hoe je kunt herinneren wat je al weet. Dit klinkt als een open deur en de eerste droomles heet ook letterlijk De Open Deur.

 

Satya Henkes   www.hopiteachings.com
Workshop: De kracht van Native American Storytelling

Na een korte introductie kan je luisteren naar een zogenaamd ‘leer-verhaal’. Hetzelfde verhaal kan vele betekenissen hebben en ergens in het verhaal stap je in of niet. Leren is vrijwillig en een ‘leer-verhaal’ geeft degenen die luisteren alle ruimte en veiligheid te ontdekken wat gezien wil worden.

 

Suzanne Barendrecht    https://www.facebook.com/Divineconnection-1352364761476780/
Workshop: Sjamanistische drumreis

Er was een tijd dat de natuur de mensheid versterkte. Ze instrueerde, genas de wonden en gaf de kracht om te leven.

De mensheid was vervuld van mededogen en moederlijke liefde voor het land en wist dat als het hart niet in de buurt van de natuur was, het droog en hard zou worden. Onze voorouders deden het altijd en geloofden het, maar voor ons lijkt het te zijn verdwenen, dat het in de tijd is verloren … Maar in werkelijkheid is deze tijd niet verdwenen. Het is nog steeds in ons allemaal, omdat het onverwoestbaar is, alleen wordt vergeten.

De mensheid begrijpt meestal niet dat door alleen zijn eigen manier van kijken naar dingen in de natuur te veranderen, begint te begrijpen dat al het leven verbonden is. En de mensheid begint opnieuw in zichzelf zijn eigen kracht te zoeken en daarmee zijn eigen geest met de grote moeder te verbinden.

Verbinden is energetische wortelen met voorouders. Een sjamanistische reis stelt je in staat om op die reis in jezelf te reizen naar de gebieden die ze zijn vergeten. Het is een reis naar het voorouderlijke en visionaire, het is de kunst van het reizen naar de werelden voorbij de gewone realiteit.

Kort schema van de avond

– Delen in cirkel

– Verklaring van de drumreis

– Meditatie-initiatie voor het starten van de reis

– Start Drum Journey

– Delen in cirkel

Door het ritmische ritme van het drumgeluid, dat bewustzijnsverruiming in ons genereert. Door deze bewustzijnsverruiming hebben allen toegang tot de heilige ruimte in het zelf en kunnen daardoor onder andere in contact komen met spirituele bondgenoten (geestgidsen), Krachtdieren, Masters, en het redden van eigen persoonlijke kracht. Het is daarom een ​​andere vorm van taal met het zelf, de subtiele wereld van persoonlijke energie met de natuur.

Het is een reis die je opnieuw kunt verbinden met je eigen spirituele bondgenoten (spirituele gidsen) en je eigen interne bronnen. Het is een werk van zelfkennis en harmonieuze evolutie.

 

Trees Mooiman en Jolande Verkroost   kruidentrees@gmail.com
Workshop:
Rondom Dood

In deze interactieve workshop laten de rouwvrouwen Trees en Jolande je kennismaken met kruiden & etherische oliën en rituelen die je kunt gebruiken bij sterven, dood en rouw.

We vertellen je over de manier waarop je kruiden en oliën kunt inzetten ter ondersteuning van de stervende, de gestorvene en de rouwende. We laten je ruiken/proeven en dus ook voelen wat een geur met je kan doen. En we doen samen een ritueel wat kan helpen om op een intense, maar erg mooie, manier afscheid te nemen.

Trees:  Ik ben Kruidentrees. Kruiden, planten en bomen zijn mijn passie. Ik leef met de natuur, met de fasen van de Maan, beweeg met het jaarwiel mee en verwonder mij elke dag weer over hoeveel wijsheid, kracht & liefde Moeder Aarde ons belangeloos geeft en laat zien.

Net zoals onze voorouders leef ik de religie van de natuur. Ik geef vanuit mijn passie graag mijn kennis door en organiseer regelmatig workshops op het gebied van Kruiden & Aromatherapie (ook specifiek op het gebied van sterven, dood en rouw) en vieringen op het gebied van Maan-Magie. Ook geef ik nog op verzoek, met veel plezier, reflexzonemassage.

In het dagelijks leven werk ik als psychiatrisch verpleegkundige met ouderen. Ook hier kan ik gelukkig mijn kennis op het gebied van massage, kruiden en aromatherapie toepassen in de rol van complementair verpleegkundige.

Jolande: Ik ben “Mantelvrouw”, dochter van Annie &  Kees,  kleindochter van Johanna & Engel en Corstiaan & Hendrikje. Al jaren hou ik me bezig met gesprekken over het levenseinde en help ik mensen om duidelijk te krijgen wat ze in die periode nog willen of juist niet willen. Maar waar ik ook ben, er zijn vrijwel altijd wel mensen die tegen mij over ziekte/sterven/dood beginnen.

De afgelopen tien jaar heb ik me verdiept in het Sjamanisme en workshops/cursussen gevolgd bij Caro Daalder (medeorganisator van dit festival), Rob Top en Linda Wormhoudt. Mijn interesse gaat binnen het Sjamanisme vooral uit naar de Voorouders, naar opstellingen en Rouwwerk.

Trees en  Jolande: Onze gezamenlijke passie is het sterven uit de taboesfeer halen.

We ondersteunen allebei graag mensen bij alles Rondom de Dood.

 

Vera Whistler  www.sjamanin.com    
Workshop: Visiondance

Dit is een heel oud , bijna vergeten ritueel van indianen,  dat tot doel heeft een visioen te krijgen  door middel  van dans. Het visioen geeft zicht op wat er mogelijk is in de toekomst. Visioenen zijn altijd een bron van inspiratie geweest voor individuen en gemeenschappen. Zij geven oriëntatie aan het leven en zijn bronnen van kracht, vreugde en genezing.
In de workshop maak je eerst een sjamanistische reis, dat is een visualisatie, begeleid door trommel of ratel, om je persoonlijke krachtdier te ontmoeten. Daarna beeld je in dans dit dier uit, dat jou steunt bij het daaropvolgende ritueel. ( We dansen op blote voeten of anti-slipsokken).

Het ritueel bestaat uit dans en zang, herhalend en monotoon van karakter, waardoor je ontvankelijker  wordt  voor de diepere lagen van je bewustzijn. Van daaruit maak je verbinding met je voorouders, die waardevolle  kennis en wijsheid te bieden hebben.

Na het ritueel is er een korte nabespreking om je ervaringen te kunnen delen.

Visiondance is iets voor jou als het voorgaande je nieuwsgierig maakt en je psychisch en fysiek normaal belastbaar bent.Mocht je bewustzijns-veranderende middelen gebruiken of neiging tot epilepsie, dan is het niet raadzaam dit ritueel  te doen.

Eventuele benodigdheden :
iets om te schrijven,
een ratel en/of een trommel
een blinddoek

 

Yvo de Bruin   yvodebruin@gmail.com
Workshop: Stenen-ritueel

Stenen zijn krachtige en stabiele energiedragers. Ze zijn een deel van de aarde en nauw verbonden met de scheppingskracht. Vandaar dat ze door veel mensen die deze verbinding in de stenen aanvoelen ook wel voorouders worden genoemd. De stenenvoorouders hebben een belangrijke plek in de zweethut ceremonie. Via de stenen worden alle windrichtingen geëerd en intenties uitgesproken. Dit is de zgn. stenenceremonie die ik graag met jullie wil gaan doen op het Sjamanistisch Festival.

 

Yvo de Bruin  yvodebruin@gmail.com
Workshop: Vision Quest

Vier dagen en Vier nachten alleen zijn met de Natuur. Zonder voedsel met water een dekzeil en een slaapzak. Om inzicht te krijgen wie jij bent, te ervaren hoe nauw verbonden je bent met de natuurkracht om je heen. Bij wie of waar je het doet maakt mij niet uit. Wel weet ik zeker dat deze oeroude overgangsrite voor velen grote steun kan beiden. De Vision Quest wordt omgegeven door een krachtige energie die verbinding maakt met iedereen die ooit zou willen gaan. Het gaat over moed een dapper besluit die niet over één nacht ijs gaat. Ben je benieuwd naar de Vision Quest en wil je er contact mee maken in een trancereis , dan ben je welkom om mee te doen

 

 

    Cart